MENU

Subscribe to our Newsletter

Ασφάλεια Αεροδρομίων

Τις τελευταίες δεκαετίες, πρωτοφανή γεγονότα σε όλο τον κόσμο οδήγησαν στο να γίνει η  ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα  στην καθημερινή μας ζωή, οδηγώντας στην ανάπτυξη συγκεκριμένων υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας των αεροδρομίων. Τοπικές και περιφερειακές εταιρείες όπως η  3D Α.Ε., συνέβαλαν σε αυτή την αλλαγή συνδυάζοντας την αποκλειστική γνώση με καινοτόμες ιδέες. Αυτός ο συνδυασμός παρέχει υψηλή ποιότητα και υπευθυνότητα στην εταιρεία και προσφέρει τα μέγιστα οφέλη στους πελάτες της.
Η 3Δ Α.Ε. ειδικεύεται στην ασφάλεια των αεροδρομίων.

 

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

  • 2000 - 2004, Αεροδρόμιο Αθηνών, "Ελευθέριος Βενιζέλος" (σύμβαση κοινοπραξίας ICTS και Wackenhut)
    Έλεγχος ασφάλειας επιβατών και χειραποσκευών (σε συνεργασία με την Wackenhut και την ICTS) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την περίοδο 2000-2004)
  • 2006-2008, Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, "Μακεδονία")
    Έλεγχος αποσκευών στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) από το 2006 έως το 2008.

Η 3Δ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7ΟΥ ΠΠ.
ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ

  • (TIC-2007-216339), το TURBINE ήταν ένα ερευνητικό έργο που χορηγήθηκε με 6,3 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του έβδομου προγράμματος-πλαισίου (7ο ΠΠ) για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη. Στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ψηφιακής ταυτότητας, που συνδυάζουν: ασφαλή, αυτόματη αναγνώριση χρηστών χάρη στην ηλεκτρονική επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων και την αξιόπιστη προστασία των βιομετρικών δεδομένων μέσω προηγμένης τεχνολογίας κρυπτογραφίας. Στο πλαίσιο του έργου TURBINE συμμετείχαν εκτός από την  3Δ Α.Ε. (Sagem Sécurité, Philips Research Europe, Sagem Orga, Ακριβής Βιομετρία στη Σουηδία, Cryptolog και ARTTIC στη Γαλλία) καθώς και ακαδημαϊκές ομάδες από το Katholieke Universiteit Leuven στο Βέλγιο και το Gjøvik University College στη Νορβηγία. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε μέσω του  TURBINE έχει δώσει σημαντική ώθηση στον κόσμο της βιομετρικής έρευνας.

  • Πρόγραμμα iDetecT4ALL (2008 - 2011)
    Τεχνολογία οπτικής ανίχνευσης νέας ανίχνευσης εισβολέων και ελέγχου ταυτότητας (SEC-2007-217872). Ο στόχος του iDetecT ήταν η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών οπτικής αναγνώρισης εισβολέων και ελέγχου ταυτότητας που θα βελτιώσουν δραματικά το δείκτη κόστους / απόδοσης των συστημάτων ασφαλείας, καθιστώντας έτσι έναν παράγοντα ευρείας διάθεσης αξιόπιστης και οικονομικά προσιτής ασφάλειας, με αποτέλεσμα την προστασία περισσότερων υποδομών. Http://www.idetect4all.com/
    Η εταιρεία μας συμμετείχε WP1: Θήκες Χρήσης Ασφαλείας, Μέτρηση & Επικύρωση, Κοινωνική και Ηθική. Η 3D SECURITY και η Ερευνητική Ομάδα για την Οπτική Cognition (VICOREG) του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης συνεργάστηκαν για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα στον έλεγχο ασφαλείας. Ως έμπειρος τελικός χρήστης και ειδικός σύμβουλος στην ασφάλεια αεροδρομίων,  η 3Δ α.ε. συντονίζει την ανάλυση των περιπτώσεων χρήσης για όλες τις περιπτώσεις και τις αντίστοιχες εκθέσεις αξιολόγησης. Συνεργάτες: Instro Precision Limited UK, Everis Ισπανία SL, ANA - Aeroportos De Protugal Α.Ε., Liege Air Cargo Υπηρεσίες Α.Ε., Pro-Optica Α.Ε., HALEVI DWECK & CO. LTD, CAL Cargo Airlines LTD και MOTOROLA Israel LTD.

  • Σχέδιο SNIFFER 2012-2015 (αριθ. 285203)
    Έβδομο πρόγραμμα πλαίσιο (ΠΠ7) για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη. Η σύλληψη και η ανάλυση των οσμών προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για εφαρμογές ασφάλειας των συνόρων που σχετίζονται με την ανίχνευση και την ανάλυση ατόμων, παράνομων ουσιών και ιδίως εκρηκτικών. Τα σκυλιά - το πιο αποτελεσματικό "εργαλείο" για την ανίχνευση και την ανάλυση των οσμών - μπορούν να εκπαιδευτούν μόνο για ένα μικρό δείγμα οσμών, να κουραστούν εύκολα και να θεωρούνται συχνά παρεμβαλλόμενα από το κοινό. Το πρόγραμμα SNIFFER αποτελεί μια εξαιρετικά καινοτόμο προσέγγιση ενιαίας θυρίδας για τη συμπλήρωση των σκύλων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που επικεντρώνονται σε μια νέα γενιά οσφρητικών βιοαισθητήρων. Οι συσκευές SNIFFER που πρόκειται να αναπτυχθούν συνδυάζονται σε δειγματοληψία, προσυγκέντρωση και προεπεξεργασία με βιο-μιμητική τεχνολογία, τεχνολογία αισθητήρων διαμαντιού και πολυπαραμετρικό λογισμικό εκπαίδευσης. Αυτό θα επιτρέψει την ανίχνευση οσμών που προκύπτουν από απειλές κατά της ασφάλειας που ενδέχεται να εμφανιστούν σε μια ομάδα εφαρμογών ασφαλείας για τα σύνορα. Αυτή η ευέλικτη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να βελτιώνουν συνεχώς το "οσφρητικό πεδίο" των "τεχνητών sniffers" τους γρήγορα και με χαμηλό πρόσθετο κόστος, ακόμη και όταν έχουν αναπτυχθεί. Η έννοια αυτή απορρέει από μια διεπιστημονική συνεργασία αρκετών ετών μεταξύ ερευνητικών ομάδων από την Ιταλία
espa_banner
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκιάθου 2, 546 46, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+30 2310 413.545|info@3dsa.gr

ΠΙΣΩ